Arhiva chestionare Știri

Alba Iulia. Verde. 2030

alba-iulia-administratie-inteligenta

Fiecare ne dorim să respirăm aer mai curat, să ne plimbăm prin parcuri și zone verzi, dar și să  fim expuși la mai puțin zgomot ambiental. Altfel spus, căutăm soluții esențiale pentru bunăstarea noastră fizică și mentală.

Locuitorii orașelor au un impact enorm asupra mediului și a climei. Dar tot ei pot, de asemenea, să impulsioneze tranziția către neutralitatea climatică. Se înțelege de la sine că administrațiile locale trebuie să vină cu abordări eficiente pentru mobilizarea comunităților și pentru influențarea și stimularea schimbărilor de comportament.

Primăria Alba Iulia a înțeles, la timp, importanța dimensiunii „verzi“, pe care trebuie să și-o asume, planifice și implementeze, până în 2030.

  • Cum va arăta arhitectura clădirilor verzi?
  • Cum vor fi valorificate sursele de energie regenerabilă?
  • Care sunt coordonatele planificării urbane și energetice integrate?
  • Care sunt perspectivele pentru mobilitatea electrică?

Răspunsuri concrete la astfel de întrebări majore puteți afla în cadrul unei dezbateri publice, organizate de Municipiul Alba Iulia.

Coordonate eveniment:

    miercuri, 31 martie 2021, cu începere de la ora 17.30.

Canal online: pagina oficială de Facebook a Primăriei:  Facebook/Municipiul Alba Iulia.

   Despre eveniment

Dezbaterea face parte din seria de consultări publice dedicate elaborării Strategiei    Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) Alba Iulia 2021–2030, domeniul specific energie, în contextul proiectului „MUNICIPIUL ALBA IULIA– ADMINISTRAȚIE INTELIGENTĂ”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 .

Detalii contact: sidu@apulum.ro